3 причини да посетим Йордания

3 причини да посетим Йордания

Йордания, със своите археологически чудеса, уникални ландшафти и богата култура, се нарежда сред едни от най-привлекателните дестинации за почивка в Средния Изток. Ако имате колебания дали да отпътувате към този изумителен край, от екипа на Ekvator.bg ще ви улеснят и ще споделят три причини, поради които си заслужава да видите тази мистична страна.

Йордания крие един от най-завладяващите археологически обекти

Петра, най-голямата забележителност в Йордания и едно от Седемте чудеса на света, остава едно от най-загадъчните места на планетата. Основан през 4 век пр.н.е., градът е изваян директно в червените скали. Представете си дълги коридори и алеи, издълбани в скалите, завършващи до главния храм на града.

Посещавайки Петра по време на своята почивка, вие имате възможност да се потопите в древната набатейска култура и да разгледате забележителностите, като се уверите лично в невероятните умения на древните майстори.

Преди да направите резервация за екскурзия до Петра, проверете актуалните условия и препоръки на вашата туристическа агенция.

Йордания е ключова дестинация за лечебен туризъм

Мъртво море е уникална природна даденост, чиито води са толкова солени, че посетителите могат да се възползват от невероятните лечебни свойства на минералите. Почивките тук са избор на мнозина, които искат не само да се отпуснат, но и да се погрижат за своето здраве и кожа.

  • лечение на кожни заболявания – минералите и солта във водата имат благоприятно въздействие върху различни кожни проблеми;
  • релаксация – богатата на минерали кал предлага уникални възможности за релаксация и детоксикация по време на почивката. Може да помислите и за ритуалите вкъщи и да си купите и от популярната козметика с кал;
  • невероятни снимки – задължително направете снимка, докато сте на повърхността на водата, без да се потапяте.

Ако търсите почивка, която комбинира здраве и удоволствие – Мъртво море е идеалното място.

Кулинарните традиции на Йордания

Столицата на Йордания, Аман, предлага гастрономично приключение, което ще задоволи дори най-претенциозните кулинари. В града има множество традиционни ресторанти, където може да опитате автентични арабски ястия по време на вашата почивка.

  • мансаф – национално ястие на Йордания, приготвено с агнешко месо и кисело мляко, поднесено с ориз;
  • фалафел – вкусни топчета от тесто от нахут, изпържени до златисто;
  • хумус – гладко пасиран пастет от нахут, сусамов тахан, лимонов сок и чесън.

След като се насладите на кулинарните чудеса на Йордания, вижте повече в Телеграф и за другите забележителности, като пустинята Вади Рум, планината Небо и морския курорт Акаба, които може да посетите по време на вашата почивка.

Местоположението на Йордания, в близост до Сирия и Ирак, кара много хора да си задават въпроса “Опасно ли е да се почива там?”. Страната е изключително безопасна, а доказателство за това е нарастващият брой туристи, които са привлечени от прекрасните условия, които предлага Йордания. Тя е място за почивка на любителите на историята, както и на онези, които търсят лечебен туризъм или просто искат да опитат невероятната кухня.