бохо начин на живот

„Бохо“ като начин на живот

Вероятно мнозина от нас са чували израза „бохемски живот“ – и вероятно и повечето от вас да смятат, че знаят какво означава той, често сме се убеждавали в неправилни асоциации. Воденето на определен начин на живот, подчинен на редица закономерности, течения, разпределение на времето и специфични занимания, би могло да бъде нещо изключително цветно и будещо интереса на околните. Днес ще представим концепцията на „бохо“ – начинът на живот, който повече от всякога се радва на широка популярност.

Бохемският начин на живот се характеризира с една особена настройка към ежедневието и концепциите за добро прекарване на времето. Хората, привърженици на този начин на живот, вярват в преживяванията – за тях от определящо значение е емоцията, която предоставя всяко начинание, в което се впускат.

Бохо като начин на живот

Ако за почитателите на средностатистическото ежедневие добро прекарване на времето опира до безпроблемен работен ден, вечер със семейството и излизане с приятели, то за хората, практикуващи „бохо“, важи правилото за неконвенционалното – идеалният ден за тях би бил онзи, изпълнен с множество пътувания, приключения, срещи с нови и интересни личности, опитване на непознати кухни, вечери на открито, шумни забавления в големи компании. Често хората, почитатели на бохемския начин на живот, описват себе си като номади – те не чувстват принадлежност към някое конкретно място, което да усещат като дом. Основен момент от бохо концепцията е вярването, че човек е в състояние да се чувства щастлив и с принадлежност към което и да е място. Съществуването в мига и момента е един от основните принципи, изповядвани от феновете на този начин на живот.

Интересите, които споделят всички бохо ентусиасти, почти винаги имат нещо общо с изкуството в различните му форми и проявления. Почти е невъзможно да срещнете бохо любител, който да не се увлича по музиката, киното, изобразителното изкуство, литературата – интересите им често се простират и до далеч по-нетрадиционни проявления на изкуството, но винаги гравитират около него под една или друга форма. Често сформиращите се групи следват някакъв общ интерес в дадена сфера на артистичните прояви – създават се своеобразни форуми, където участниците практикуват дадено изкуство или споделят едни с други продуктите от своите артистични търсения.

Макар и в днешно време бохо начинът на живот да е трудно приложим за постоянно практикуване, то определено смятаме, че месец от годината с радост бихте могли да посветите на подобно ежедневие. Положително ще се заредите с много позитивизъм, творчество и вдъхновение, които ще ви помогнат да се справяте с лекота и не толкова вълнуващите и интригуващи аспекти от бита и ежедневието.