Как да изправим сами вдлъбнатините от градушка?

Градушките през пролетта са често срещано природно явление, чиито размери на ледените топки могат да бъдат най-различни. В отделни случаи, те са толкова големи, че причиняват сериозни щети върху ламарината на стоящите на открито коли. Ако и Вие сте сред потърпевшите, по-долу от https://maxauto24.com/ ще дадат някои съвети за самостоятелно изправяне на вдлъбнатините в домашни условия.

Възможно ли е самостоятелното изправяне на вдлъбнатините след градушка?

Това са сред природните явления, които не могат да бъдат спрени и прекратени, което подлага на риск стоящите на открито коли. Такива са обикновено автомобилите пред блоковете, а градушката с големи размери на ледените топки нанася големи щети върху ламарината на купето, образувайки от леки до внушителни вдлъбнатини. Разбира се, в подобен случай е лесно да се възползвате от услугите на специализиран сервиз за коли, но цените в подобни случаи не са никак ниски и изгодни. Но защо да го правите, след като имате възможност самостоятелно и в домашни условия да се справите с подобен проблем?

Да, наистина е възможно и сами да решите този, неразрешим на пръв поглед проблем, използвайки специални комплекти от консумативи за целта. По-долу ще разгледаме трите най-предпочитани и ефективни метода за домашно изправяне на кривините по колите след градушка.

Какви са ефективните методи за справяне с проблема?

  1. Единият от ефективните и доказани методи за самостоятелно изправяне на вдлъбнатините от градушка е чрез вакуум. В случая се използва обикновен каучуков вакуум, предназначен за отпушване на тоалетни. Необходимо е неговото намокряне с вода за по-голямо уплътнение, натискането на гуменото бутало върху вдлъбнатината и неговото изтегляне до изпъване на деформацията. Методът е ефективен при леки кривини;
  2. Вторият вариант за изправяне на кривините по колите след градушка е чрез консумативи от силиконови пръчки, които са предназначени за лепящите със силикон пистолети. Мястото се обезмаслява с ацетон и една пръчка се нагрява със запалка до разтапяне на силикона, залепва се права в центъра на проблемната област. Така се лепят няколко пръчки една до друга и след изсъхването им, се хващат с ръце и издърпват, което изправя кривината. При определени случаи се налагат няколко поредни опита;
  3. Третият ефективен метод от Maxauto24, действащ при по-сериозни вдлъбнатини на коли, е чрез предварително нагряване с пистолет за горещ въздух, рязкото охлаждане на мястото с компресор за въздух и изтегляне с вакуум. В този случаи, термичната обработка поврежда боята на увреденото място, което налага последващо пребоядисване на съответната област.