автомобил

Как да сме сигурни, че нашият автомобил е изправен, преди да се отправим на път?

Макар и лятото да е ориентирано към своя край, това никак не означава, че пътешествията ще секнат. Дори напротив – все още високите температури навън предполагат още множество пътешествия, които да ни носят все повече позитивни мисли и вълнуващи преживявания.

Всеки шофьор знае колко важно е автомобилът, с който сме избрали да пътуваме, да бъде изправен. И макар и част от навиците на шофьорите преди потегляне на път да е именно щателната проверка за техническата изправност, ние все пак решихме да направим колекция от няколко съвета, които да следвате, преди да се отправите към следващата си дестинация. Помнете, че осигуряването на безпроблемно и безаварийно пътешествие е един от начините да си осигурите и по-нататъшно добро прекарване – едва ли има нещо, създаващо по-голям дискомфорт, от това да възникне технически проблем с превозното средство или да закъсате по пътя. Това би осуетило цялостната ви почивка. За да противодействате на подобни ситуации, ви съветваме да се погрижите за прегледа и профилактиката на колата си, преди да потеглите. Така, и да има някакви назряващи технически проблеми, ще съумеете да ги отстраните навреме и да се радвате на безпроблемно шофиране.

Разбира се, най-основните проверки, които осъществяват всички шофьори, касаят проверката на нивото на маслото, както и състоянието на гумите. Това са най-основните неща, за които да се погрижите, преди да потеглите. Покарайте автомобила си деня преди отпътуване и следете за наличието на специфични шумове. Наблюдавайте начина, по който се движи и спира автомобилът. Ако нещо ви усъмни или забележите дистинктивна разлика в поведението на превозното средство, то е повече от добра идея да се насочите към сервиз. Професионалистите там ще прегледат из основи автомобила ви – в случай, че установят наличие на проблем, ще го отстранят своевременно. Така ще бъдете уверени на пътя и няма да имате никакви основания за притеснение.

Уверете се, че спирачките ви също са изрядни. Проверете както първичната спирачна система, така и вторичната в лицето на спирачния лост. Излишно е да казваме колко важно е спирачките на автомобила ви да са в изрядно състояние. Ако всичко по техническата част изглежда наред, единственото, което ви остава, е да напълните резервоара и да се отправите към така мечтаната дестинация уверени, че всичко ще бъде наред.