електронна търговия

Най-добрите платформи за електронна търговия

Продажбата на платформи за електронна търговия е доходоносен начин за печелене на пари онлайн . Независимо дали започвате нов онлайн бизнес или търсите пасивен доход, множество платформи и сайтове ви позволяват да продавате артикули онлайн.

За да оптимизирате приходите, изборът на правилната платформа за вашия тип продукт и целеви пазар е жизненоважен. Тази статия разглежда най-добрите сайтове и платформи за онлайн продажби, които могат да бъдат доходоносни за предстоящото ви начинание.

Ще поговорим и за това как Noverstock.com може да ви помогне да оптимизирате бизнеса си във всяка една платофрма за електронна търговия.

Amazon

Когато става въпрос за сайтове за онлайн продажба, Amazon е лидер. Като дестинация номер едно за търсене на продукти , той е най-добрият избор сред предприемачите, които искат да създадат империя за хиляди и милиони левове.

Една от причините за неговия успех е, че предлага широка гама от продукти за различни аудитории. Тъй като обаче всичко вече е на пазара, може да е трудно да се разбере кои артикули ще бъдат печеливши.

Индивидуалният пакет струва $0,99/артикул и е най-добър за тези , които искат да изпробват платформата. Въпреки това няма да можете да използвате разширените функции или да продавате инвентар в категории с ограничени артикули.

От друга страна, професионалният план има месечна такса от $39,99 . Тази опция ще предостави достъп до инструменти за управление на инвентара и реклама в платформата Amazon.

Ebay

eBay е друга популярна платформа за онлайн продажба. Подобно на Amazon, продуктовите категории са разнообразни, но повечето хора го използват за търсене на стоки втора употреба.

Това, което прави eBay различен, е неговата система за ценообразуване на търг. Потребителите могат да задават начална цена, за която потенциалните купувачи да наддават, докато не се съгласят с оферта, която харесват. Тази функция може да бъде отлична за тези, които искат бързо да направят допълнителен доход.

Продавачите могат да се регистрират за личен или бизнес акаунт, за да започнат работа в eBay. И двете опции позволяват изброяване на 200 артикула безплатно всеки месец, а eBay ще добави такса за вмъкване от 30 цента на артикул, след като надвишите броя.

Окончателна стойност ще се прилага всеки път, когато някой закупи артикул. Процентът зависи от това какво продавате, но стандартът е 10% .

eBay също предлага планове за магазини за тези, които искат да продават редовно. Има пакети за обикновени продавачи, собственици на малък бизнес и предприятия, вариращи от $5,45/месец  до $2999,95/месец .

Всеки план включва по-голям брой безплатни обяви и отстъпки за бизнес инструменти на трети страни. Освен това е възможно да персонализирате страницата на магазина си и да използвате популяризирани обяви за реклама.

Etsy

Etsy е една от най-популярните платформи за занаятчии, които предлагат своите творения за продажба. Тази платформа за търговия позволява само ръчно изработени артикули, занаятчийски инструменти и ретро стоки от 20 или повече години.

Продажбата в Etsy струва $0,20/артикул , заедно със скорост на транзакция от 5% . Прилагат се и такси за обработка на плащането , но сумата варира в зависимост от местоположението на продавача.

Освен това потребителите могат да бъдат таксувани с 15% за извършване на продажба чрез функцията за рекламиране извън сайта на Etsy . Този инструмент ще показва обяви в Google , Bing , Facebook , Instagram и Pinterest .

За да развиете бизнеса си, помислете дали да не се абонирате за план Plus на Etsy срещу месечна такса от $10 . Предлага се с усъвършенствано персонализиране на магазина, имейли за наличност и кредити за реклами на Etsy . Можете също да използвате домейна .com за URL адреса на магазина.

Един от начините да се откроите в Etsy е като се специализирате в продуктова категория.

Например, магазинът Planner Kate продава само стоки за декоративни дневници. По този начин те стават любимите хора за такива артикули.

Какво е общото между всички тези платформи и услугата на Noverstock?

Noverstock ви позволява да управлявате всички канали за продажба с един клик. Автоматизирана обработка на поръчки, управление на склада, наличностите и обявите.

Noverstock има стабилен набор от функции и различни модули, които ще ви помогнат в развитието на електронната търговия и онлайн продажбите в международни платформи.

Всички тези интеграции ще ви помогнат да увеличите вашата продуктивност в пъти.