Инверторните климатици - предимства

Инверторните климатици – предимства

Компресорите с променлива скорост и тихата работа са едни от най-важните характеристики на инверторните климатици. Но какво ги прави толкова желани? Прочетете, за да разберете. Следват някои други предимства на инверторните климатици. Ще обсъдим също ефективността на разходите, издръжливостта и дълготрайността. След като прочетете тази статия, трябва да можете да вземете информирано решение. Ето някои от предимствата на инверторните климатици.

Компресор с променлива скорост

Инверторната технология позволява скоростта на двигателя на вентилатора да бъде променлива. Тези нови компресори пестят енергия и са съвместими с интелигентни домове. Тази технология също така позволява по-прецизен контрол на температурата и подобрява фактора на мощността. Тези предимства правят инверторните климатици по-ефективен вариант за домовете. По-долу са изброени някои предимства на инверторната технология. Ето някои от най-важните:

Тази усъвършенствана технология позволява на климатика с променлива скорост да осигури превъзходно охлаждане. Компресорите с променлива скорост предлагат превъзходен комфорт на закрито и пестят енергия, така че сметките ви за електроенергия ще бъдат по-ниски. Инверторните климатици Goodman разполагат с технологията Daikin Inside(tm). Технологията Daikin Inside(tm) позволява фино настроена диагностика и рутинни процедури. Повече от 30 милиона климатици с марка Daikin разполагат с тази технология.

Тиха работа

Инверторните климатици са високоенергийно ефективни и могат да работят на високи обороти, което намалява консумацията на енергия и по-ниски сметки. Те обаче не са толкова тихи, колкото обикновените климатици, които работят на фиксирана скорост и им отнема повече време, за да охладят помещението. За разлика от традиционните климатици, инверторите могат да работят на ниска скорост, за да минимизират шума, което ви позволява да спите, без да се притеснявате, че ще събудите партньора или децата си.

Инверторните климатични модули намаляват потреблението на енергия и подобряват производителността чрез намаляване на пускането и изключването на компресора. Използвайки микроконтролер, вграден в устройството, инверторният климатик използва 58 процента по-малко енергия от традиционния. Това намалява консумацията на енергия с 11 до 29 процента годишно и позволява на устройството да работи с по-нисък капацитет. Това намалява шума и е безопасно за окабеляването на вашия дом.

Ефективност на разходите

Едно от основните предимства на инверторните климатици е тяхната рентабилност. Инверторният климатик консумира само малка част от мощността, използвана от конвенционалния климатик. Вместо да използва 1300 вата мощност за работа, компресорът ще се изключи, когато стаята достигне желаната температура. С повишаването на температурата вентилаторът ще продължи да работи и термостатът ще усети промяната и ще започне отново да използва същите 1300 вата мощност.

В Саудитска Арабия, например, цената на електроенергията непрекъснато варира. Проучване на саудитската електрическа компания установи, че консумацията на енергия се определя от температурата. В град Джеда, Саудитска Арабия, изследователи измерват електрическия товар от два вида климатици, използвайки инверторен променлив ток. Проучването сравнява въздействието върху околната среда на инверторния климатик с това на неинверторен модел, като изчислява периода на изплащане. Това проучване установи, че инверторен климатик с 50% икономия на енергия има период на изплащане от 4,67 години. Когато се комбинират с температурни вълни, сензори за слънце и двойни сензори за човешка активност, инверторните климатици могат да постигнат 65% икономия на енергия.

Издръжливост

Един от най-големите въпроси относно инверторните климатици е дали са издръжливи или не. Тези сложни устройства имат сложни механизми, които могат да бъдат трудни за разбиране от неопитен техник. Проблемът може да ескалира и техникът може да прекара повече време в опити да го поправи. Друг важен въпрос, който трябва да си зададете, е колко лесно е достъпен техникът за вашето конкретно звено. Ако климатикът все още е в гаранция, можете лесно да се обадите на производителя на устройството, за да насрочите среща.

Има редица предимства на инверторните климатици, включително тяхната дълготрайност. Въпреки че може да са малко по-скъпи от традиционния сплит или прозоречен климатик, предимствата на инверторния климатик ги правят по-добра инвестиция. От една страна, инверторните климатици имат по-дълъг живот и консумират по-малко енергия от неинверторните климатици. Освен това те са много по-евтини от неинверторните устройства. Докато първият може да е по-скъп, инверторният модел е по-ефективен във всички останали аспекти, включително сметките за електроенергия и операциите.