5 хитринки за приготвяне на вкусно печено пиле

5 хитринки за приготвяне на вкусно печено пиле

За много хора приготвянето на печено пиле не звучи като да представлява особена трудност за домакините. Въпреки това обаче има някои кулинарни хитринки, които може да използвате, за да стане пилето още по-вкусно и апетитно, което ще зарадва всички присъстващи на трапезата ви. От сайта Ladybook.bg ни споделиха пет трика, чрез които ще постигнете отлични резултати в кухнята.

1 – Първото задължително нещо е да купите прясно охладено пиле. Замразеното няма същите вкусови качества и няма да стане, така както охладеното. В почти всички магазини за хранителни стоки може да се намерят пресни пилета, тъй че не ги пропускайте като вариант.

2 – Печете пилето в керамичен съд. Последният предоставя възможност за постепенно нагряване, което ще предпази гозбата от прегаряне и/или неравномерно изпичане.

3 – Преди да започнете с печенето, нагласете фурната ви на 200 градуса. В този случай 1 кг. пиле се пече за близо 40 минути. Ако пилето е 1.5 кг. ще ви трябва поне един час време.

4 – Ако искате да постигнете хрупкава кожичка е желателно да използвате фурна с грил. Включете грила десет минути преди да се изпече ястието и добрия краен резултат е налице. В случай, че не разполагате с грил, то тогава намажете пилето със сметана или мед 10 минути преди храната да стане готова.

5 – Истински вкусно пиле ще получите ако го печете върху морска сол. Загрейте фурната предварително и сложете тава, в която сте изсипали един килограма морска сол. Поставете разрязаното на две части пиле с гърба надолу. Вашето ястие няма да поеме повече сол от необходимото, а вие ще получите златиста хрупкава коричка.

Всички наши съвети са лесни за прилагане, така че не се колебайте да ги използвате.

Имайте предвид, че пилешкото месо е полезно за вашето здраве, а също така е и много вкусно. А сега ви оставяме, за да приложите хитринките на практика и да зарадвате любимите си хора.