Как да се отървете от бълхите у дома?

Как да се отървете от бълхите у дома?

Бълхите представляват дребни, кръвосмучещи насекоми, които могат да се появят дори и в най-чистия и спретнат дом, офис или търговска сграда. Те са изключително приспособими към различни условия и могат да оцеляват стига да се хранят. Как да ги премахнете и къде обичат да се крият? Бързо ли се размножават?

Какво отблъсква бълхите?

Това са дребни, скокливи насекоми, които са едва забележими, но са изключително устойчиви на смачкване и хващане особено ако са цяла популация. Ще започнете да изпитвате лазене по кожата и кратка болка от ухапване, а образувалото се зачервяване започва да сърби и дори може да се превърне в рана.

За да се отървете от тях, от онлайн магазин Otrovi.com препоръчват употребата на препарати против бълхи и други подобни дразнители, като:

  • ефективни за отблъскването на досадните насекоми репеленти. Подобни препарати излъчват миризми, които са неприятни за дребните досадници и те бягат от местата, където са поставени дори и няколко капки от препарата;
  • спрейове – тяхната употреба се свежда до напръскване на обитаваните от досадните паразити места, както и за пръскане във въздуха при наличие на хвърчащи пеперуди;
  • специални лепливи капани – поредното мощно средство в борбата с нежеланите дребни насекоми, обитаващи къщите на много хора.
Репеленти против бълхи

Къде се крият бълхите в дома?

Както споменахме, те са едва забележими и е трудно да се видят в пространството. Важно в тази връзка е да уточним, че в апартамента тези насекоми обитават местата, намиращи се на височина не повече от метър и половина от пода, така че не е нужно третирането на цялото пространство. Най-често обитавани са пукнатините в стените, леглата, дъските, детските играчки. Най-приятни за живеене обаче си остават местата, които се обитават от домашните любимци.

Накратко може да се спомене, че подобни паразити живеят из целия дом.

Колко бързо се размножават бълхите?

Процесите по размножаване често са скрити от човешките очи. Чифтосването им започва веднага след напускане на какавидата и това се случва на всякакви места – тоалетната, килима, в козината на домашния любимец и т.н. Яйцата се разпръскват навсякъде из помещението, а развитието им става много бързо. Накратко – от размножителния период до чифтосването и освобождаването на ларвата от какавидата отнема от осем до десет дни.

Смята се, че размножаването на бълхите е най-интензивно само в хорските домове, тъй като там температурата се поддържа постоянна, което спомага за ускоряване на размножителния им процес.