Какво трябва да знаем за корените на зъбите

Съвременното кореново лечение е сред възможностите, които модерната медицина предлага, като с негова помощ често успяваме и да спасим болния зъб от вадене. Когато то е проведено правилно, се стига до пълно излекуване и възстановяване, а изборът на добър стоматолог е също много важен фактор за това да не възникнат усложнения и болка.

Кое налага кореновото лечение

Наличието на болка е сред най-недвусмислените сигнали, че е време да посетите личния си зъболекар. Ако такъв все още нямате, можете да го откриете в BulgariaDent София, където ще бъдете посрещнати от квалифициран персонал и оборудване от най-висок клас. С негова помощ ще може да бъде проведена прецизна ендодонтия, чиято основна цел е да излекува зъба, отстранявайки възпалителните процеси. Ако той е вече напълно изгнил, е възможно да се стигне и до пълна екстракция, затова редовно правете профилактика и такива проблеми няма да имате. 

Лечението на корена на зъба се налага, когато са засегнати корените и възпаления нерв, до който са достигнали бактерии. Често се стига и до некроза на нерва, която е можела да бъде предотвратена, ако все още малкият кариес е бил навреме излекуван. 

В какво се състои то

След като се е установило, че коренът се нуждае от ендодонтия, е добре да се информирате и как точно се провежда тя. Екипът на BulgariaDent ще Ви предложи най-доброто лечение, по време на което се използва модерна апаратура и иновативни методи за постигането на съвършени резултати. В повечето случаи кореновото лечение се състои в:

  • Първичен преглед;
  • Диагностика;
  • Отстраняване на кариозната маса и засегнатата пулпа;
  • Осигурява се достъп до каналите (те могат да са различни на брой, също както и с различна форма);
  • Отчитане дълбочината на канала;
  • Машинна обработка на корените с помощта на ендомотор;
  • Поставяне на лекарство, което да премахне инфекцията;
  • Херметично запълване на каналите.

Болката често съпровожда подобен вид зъбно лечение, но не и ако се използва подходяща упойка. Екипът на BulgariaDent ще се погрижи за Вашия пълен комфорт. 

Какви са възможните усложнения

За да имаме красива усмивка, трябва да се грижим правилно за нашите зъби. Ако лекуването на корена на зъба не бъде извършено правилно, е възможно да се появяват и доста неприятни усложнения след време – кисти, грануломи, стапяне на коста и др. Изберете най-добрите зъболекари в София и изцяло се доверете на BulgariaDent.