отслабване

Най-подходящите храни и напитки, които ще ни помогнат в отслабването и детоксикацията

Времето след празниците често ни заварва с някой и друг натрупан и излишен килограм, от който бихме искали да се отървем час по-скоро. Богатите отрупани трапези по всяка вероятност са съумели да ни изкушат – какво по-хубаво от това да се събереш с близки хора около масата и да се отдадете на ароматни дегустации.

Скоро след това обаче по-голямата част от нас започват да търсят начини, чрез които да се отърват от натрупаните излишни килограми. Знаем, че златният стандарт в тази борба е физическата активност и спорта, но това е само едната страна на монетата – също толкова важно е и да подбираме с какво се храним и храна в какви количества консумираме. Днешната статия е ориентирана именно към полезните храни и напитки, които бихме могли да окачествим като наши приятели в битката с излишните килограми.

Ето кои са храните и напитките, на които да заложим в отслабването и детоксикацията

Следва да упоменем, че, на първо място, е разумно да ограничим приема на въглехидрати и захарни изделия. Не е тайна за никого, че именно те предизвикват най-силно качването на килограми. Имайте предвид обаче, че тоталното лишаване от въглехидрати също не е здравословна опция – нека не забравяме, че именно те задвижват мозъка ни и неговата активност. Ако сферата ви на професионално развитие е свързана пряко с умствена и ментална работа, то следва да си позволявате оптимално количество въглехидрати дневно. Установете свой хранителен режим, съобразен с препоръките на диетолог или спортен инструктор, за да разполагате с най-добрите количества за дневен прием.

Подходящи храни, ако целите отслабване, са рибата, яйцата, нетлъстите меса, зеленчуците и някои плодове. Приемът на пълнозърнести хляб и ориз е също добра опция, тъй като те съдържат полезно количество фибри и влакнини. Те са особено полезни и необходими за забързване на метаболизма.

От гледна точка на напитките, бихте могли да консумирате неподсладени чайове и кафета – избягвайте употребата на захар или мед. Не забравяйте и да дарявате организма си с щедри количества вода – определено е от изключително значение да поддържате организма си хидратиран.

Ако съчетаете полезните и здравословни храни с физическа активност и регулярно спортуване, то, не след дълго, ще съумеете да постигнете оптималното и желано тегло. Така не само ще се чувствате по-добре в кожата си и ще се харесвате повече, но и ще успеете да поддържате здравето си в най-добрата форма. В крайна сметка, нищо не е по-важно от това да бъдем здрави и щастливи всеки ден.