Килими и домашни любимци - какво трябва да знаем, съветват от CarpetMax

Килими и домашни любимци – какво трябва да знаем, съветват от CarpetMax

Много хора отглеждат домашни любимци в своите жилища. Котките и кучетата са най-честият избор за онези, които искат да имат четириного създание вкъщи. С течение на времето, те стават част от семейството, любовта ни към тях се засилва, но и грижите по пухкавото създание растат. Честото почистване на дома е сред нещата, за които винаги трябва да мислим, за да не се понижи високото ниво на хигиена. 

Какъв килим да изберем, ако имаме домашен любимец

Отглеждането на куче или котка (понякога и двете) е свързано и с избор на подходяща подова настилка, която да позволява честото почистване с прахосмукачка и не само. Разгледайте лесните за поддръжка килими в КарпетМакс и изберете подходящ вид, който да е изработен от практична и здрава материя. Същата трябва да не е податлива на замърсяване, както и да не задържа бактерии в своите влакна. По този начин, рискът от поява на алергии ще бъде минимален. 

Изборът на нов килим на фона на домашен любимец е въпрос с повишена трудност. Ако имате и малки деца, то Вашата отговорност да подберете правилното подово покритие става още по-голяма. В подобни случаи, не е удачно да залагате на скъпи предложения, които могат да бъдат разкъсани от котешките нокти или наядени от палавото кутре. Като прибавим и “екстри” като миризми и косми, се оказва, че колкото по-бюджетна мека настилка изберем, толкова по-добре. Поне в началото… 

Трябва ли да почиствате настилката по-често

Имате ли домашен любимец, това означава, че трябва да чистите дома си много по-често от обичайното. Това е задължително условие, за да запазите свежестта в дома си, предпазвайки себе си и децата си от алергии за цял живот. Освен с прахосмукачка, трябва да почиствате килима и с препарат и четка, когато се налага премахването на петна или следи от животинска урина. Купете подова настилка с подходяща текстура от онлайн магазин CarpetMax и платете по-ниски цени за нов килим.

Кои покрития са най-издръжливи

В CarpetMax.bg има богат асортимент от всякакви видове меки подови настилки, които се отличават с висока устойчивост и красив дизайн. Колкото по-голям е домашният любимец, толкова по-издръжливо покритие ще Ви се наложи да купите. И обратното – ако се грижите за пинчер или котка, то в случая можете да си позволите килим от деликатни материи. В Карпет Макс ще видите модели от следните материи:

  • Вълна и акрил;
  • Полипропилен и микрофибър;
  • Полиестер и полиолефин;
  • Вискоза и др. 

Купете изгодно и отглеждайте домашния си любимец свободно. Насладете се на всеки един миг с него и не се тревожете за интериора.