Откъде се теглят игри за Плейстейшън 4?

Откъде се теглят игри за Плейстейшън 4?

Геймърите по света са най-големите потребители на игри за плейстейшън 4 и много компании инвестират в създаване и организиране на онлайн инфраструктури за подходящото потребителско изживяване. Sony е една от тях и с нейната игрова конзола PlayStation дава възможност за това, но е необходимо изтегляне на съответните приложения и по-долу от Bazar.bg ще разгледат възможните варианти за платено и безплатно сваляне?

Какви са начините за изтегляне на видео игри за Плейстейшън 4

Възможността за получаване е чрез купуване на цифрово съдържание или на диск за поставяне в конзолата. Когато става дума за изтегляне в цифров формат, вариантите за това са три:

  1. чрез абонамент в PlayStation Store – от началния екран на PS4 се влиза в приложението PS Store, откъдето се появява целият списък с налични и достъпни за сваляне и покупка приложения. Потвърждението на конкретен избор става с натискане на бутона Х от джойстика на конзолата. Ако е необходима покупка, ще виждате бутон Добави в количката. Ако е безплатно, ще се появи директен бутон за Изтегляне. При необходимост от плащане и извършване на транзакции е нужно предварителното въвеждане на някои данни.
  2. чрез посещение на библиотеката – за достъпа до нея е необходима регистрация и акаунт в системата, както и закупени вече игри за Плейстейшън 4. Всички те ще се намират в персоналната ви библиотека. За да се възползвате от забавлението, трябва да изберете определено заглавие и да го изтеглите и инсталирате, което става с натискането на един бутон. Необходимо е от началния екран да стартирате приложението Library и в лявата му част да превъртите надолу до откриване на опцията Purchased. Изберете желаното заглавие и сваляне.
  3. чрез браузъра – стартирате браузъра от началния екран и в адресната лента въвеждате името на сайта PlayStation.com. След влизане в акаунта, избирате My PlayStation и Game Library. Намерете опцията Purchased, изберете желаното заглавие и натиснете върху бутона Изтегляне. Ще бъдете запитани да посочите мястото за съхранение на съдържанието и съответната конзола.

Бързината за теглене на игри за Плейстейшън 4 от интернет може да е различна, но тя предимно зависи от скоростта за Download и големината на сваляния файл. Колкото той е по-голям, толкова повече време ще отнема процедурата. От производителността на хардуера зависи времето за инсталиране след свалянето.

Изтегляне и инсталиране или покупка на дискове

Използването и на единия, и на другия вариант крие своите предимства. При цифрово изтегляне на игри за Плейстейшън 4 получавате възможност за възползване от новите версии веднага след тяхната поява в каталога. Потребителят има възможност за дистанционното им възпроизвеждане и достъп до тях от различни мобилни устройства. Наличието на цифрово съдържание в облака или във вградената памет не заема физическо пространство. Не се налага предварителното осигуряване на конкретно място за поставяне и намирането на желаните заглавия става лесно и бързо.

От сайта за обяви Bazar.bg са на мнение още, че закупуването на игри за Плейстейшън 4 на дискове и тяхното физическо съхранение дава възможност за пълна собственост над съдържанието. Можете да ги придобивате на значително по-евтини цени и не се налага плащането на месечен абонамент. Имате опцията да ги продавате след време в сайтовете за обяви или да ги разменяте с приятели. Разнообразието от заглавия и жанрове е огромно и не по-малко от това в цифровите каталози за изтегляне.

Как става изтеглянето на безплатни игри за Плейстейшън 4

Двата варианта са чрез предложенията в PlayStation Plus или тези в PS Store и съответния раздел. В последния случай се налага влизане от началния екран в съответното приложение и превъртане на списъка отляво до намиране на опцията Безплатно. След избора на желаното заглавие трябва да щракнете върху Изтегляне. Процедурата по свалянето ще се стартира веднага, а инсталирането ще е автоматично.

Как се свалят игри за Плейстейшън 4 от PlayStation Plus

За да стане достъпна опцията, е необходимо поддържането на месечен абонамент. За целта, от главното меню на магазина PS Store ще откриете елемента PS Plus и достъпните за безплатно теглене игри за Плейстейшън 4. Важна особеност е поддържането на месечния абонамент, тъй като неговото прекратяване ще доведе до изчезване на всички свалени до момента приложения от библиотеката.

В облака или на дискове – какви са негативите

При месечен абонамент и наличие на безплатен акаунт, съхраняваното съдържание е на сървърите на Сони и губите възможността за продажбата на закупеното от вас съдържание или неговото предоставяне на трети страни. Ако деинсталирате даден софтуер, последващото му ползване налага повторно сваляне и инсталиране.

При покупката на дискове, от Bazar.bg споделят, че със смяната на заглавието всеки път ще сменяте и диска в конзолата. С времето има вероятност от надраскване на дисковете и невъзможност за пълното прочитане на съдържанието върху тях. Нужно е осигуряването на физическо пространство за тяхното съхранение и т.н.