Правилата на успешния гардероб с дамски макси дрехи

Правилата на успешния гардероб с дамски макси дрехи

Съвременната мода предлага много идеи за дребнички, пълнички жени и въобще като цяло за дами с нестандартни форми. Наред с това много модели се изцяло адаптирани към конкретни нужди. Това ще рече, че не е необходимо да сте притежателка на идеалните форми, за да може да направите първите стъпки към успешния гардероб.

Как да попълним гардероба с дамски макси дрехи вижте сега:

Първата стъпка е да вземете решение за вида на фигурата си.

Най-често притежателките на пищни форми принадлежат към един от двата типа „плодови“ форми:

“ Ябълка “ – пропорционално дълги крака, тесни бедра, изгладени линии на талията и „изключителен“ бюст. Това са отличителните белези на този тип.

“ Круша “ – тук водещият акцент се пада на бедрата. Когато талията е ясно очертана и бюстът не се отличава с прекомерен блясък.

Какви дамски макси дрехи да избират жените с наднормено тегло

Какви дамски макси дрехи да избират жените с наднормено тегло

Когато обличате някой от тези видове фигури е важно да подчертаете предимствата и визуално да отвлечете вниманието от недостатъците му.

„Ябълка “ ще подхожда на всеки оверсайз модел, който се отличава със свободна, но стеснена до линията на коляното кройка.

Жените с фигура тип „ябълка“ също трябва да обърнат внимание на стила и формата „трапец“. Модели дамски макси дрехи не твърде разгорещени и леко скъсени ще са идеални за случая.

За да постигне хармония в пропорциите, „ябълка“ трябва да забравите за ярко изразения декор в областта на великолепния бюст и да се съсредоточи върху бедрата и краката.

Хармоничните пропорции за дамите с телосложение „крушата“ ще помогнат за създаването на акценти в деколтето – драперии, волани, дипли, големи брошки и пр. Всички те балансират този тип фигура.

Прост и елегантен стил е ампир. Той се счита с най-доброто стилово решение за пълни ниски дами. Рокли, които отиват на пищните гърдите или тяло с форма на трапец. Едрите жени, с подобни пропорции, могат спокойно да носят свободни стилове.

Кройки

Рокля – калъф е идеалното решение за притежателките на пищен бюст. Кройката на такъв тоалет ще подчертае достойнството и ще направи фигурата визуално по-стройна. Дрехи с кройка в стил new look с подчертана талия и плътно прилепнало горнище ще скрият допълнителния обема в ханша.

Кройката на поли за жените с тяло тип ябълка оставя място за творчество – А-образни силуети, плисирани поли, клош и дори с подгъв волан. Изискванията за дамите с форма „круша“ са по-строги. Такива са за класическите поли тип молив. Именно те ще им подхождат.

Панталоните за момичета с наднормено тегло изискват отделен анализ. Прави „струящи“ силуети, добре прилепнали, с маншети, покриващи петата – това са основните характеристики на кройката при панталоните.

Техники за визуално намаляване на обема

Такива са главно: цепка на полата, големи копчета, подредени в един ред вертикално, удължено деколте, свободно падащ шал в контрастен цвят. Асиметричната закопчалка визуално да направи талията по-слаба.

Дължина

Рокли и поли „макси“ и „миди“ за ниските жените с наднормено тегло трябва да са изцяло изключени от гардероба им. Дори в ансамбъл с високи токчета, такъв избор на дължина само ще подчертае всички недостатъци на фигурата. Изключение правят вечерните варианти „до пода“, изработени от леки ефирни материи с голи рамене, гръб или деколте. „Офис“ ежедневен вариант трябва да са модели с точен подбор. Тяхната дължина трябва да е точно под коляното.

Деколте

Наличието на пищен бюст не е в синхрон с модели дамски макси дрехи с високо деколте и обемна яка. Дълбокото деколте не само ще добави пикантна нотка към изображението, но и визуално ще „разтегне“ горната част, като направи шията по-дълга. Изборът в полза на V-образното деколте е универсално решение, което винаги се оправдава във всяка форма на облекло за пълнички жени с наднормено тегло.

Щом вече знаете толкова много, по-лесно бихте могли да се справите в подбора на успешния гардероб дамски макси дрехи.