Защо е важен изборът на качествен монитор

Защо е важен изборът на качествен монитор

Не можете да използвате настолния компютър, ако към него няма подходящ монитор. Наясно ли сте обаче в какво се състои неговият избор и които са важните параметри, на които трябва да обърнете внимание? От онлайн магазин Plasico съветват да заложите на оптималните характеристики, за да се насладите на перфектна резолюция и високо качество. Най-важното при една такава покупка е предназначението на екрана гейминг, гледане на филми, програмиране, обработка на снимки, офис работа и др. 

Как да изберете подходящ монитор

Монитори за Компютри

Ако използвате настолен компютър, а не лаптоп, то в случая ще ви е нужен хубав монитор, като бихте могли да откриете и евтин вариант. Когато дойде моментът да го изберете, е напълно възможно да се почувствате затруднени при вида на многобройните предложения на пазара днес. Ето защо е добре да стесните кръга и да филтрирате резултатите, уточнявайки неща като: 

  • честота на опресняване това е скоростта, с която мониторът може да смени картината. Колкото по-висока е тя, толкова по-качествено ще бъде възпроизвеждането на изображението. Това има отношение най-вече към играенето на игри, а не толкова при гледането на филми. Честотата на опресняване се измерва в херци (Hz) и предопределя плавността на движенията (смяната на кадрите);
  • размерът ще откриете екрана от 13 до колосалните 75 инча, които правят потребителя част от неповторимо удоволствие за сетивата. Колкото по-голям е той, толкова по-голяма е динамиката и визуалното преживяване. Последното е в плюс за геймърите, които с охота инвестират в ИТ техника с такава насоченост; 
  • яркост и контраст красивата картина няма как да бъде добре пресъздадена, ако мониторът не притежава оптимални характеристики по отношение яркостта на цветовете. За да се акцентира върху детайлите, е необходимо да е налице високото контрастно съотношение; 
  • вид покритие съвременните LCD монитори са покрити с тънка пластмаса, която има за цел да предпазва от механични повреди. Този вид покрития са матови, което помага и за намаляване на неприятните отблясъци. Днес обаче могат да се открият и екрани с гланцов филм, които допринасят и за хубавата картина. 

Добро решение са извитите екрани за компютър, които имат елегантен дизайн и предлагат още по-силно преживяване по време на гейминг и гледане на филми. При тях няма размазване на картината, а и не водят до измаряне на очите. 

Защо е важно да бъде качествен, споделят от Plasico

Прекарвате толкова много време пред екрана, че е дори безотговорно да купите модел с лошо качество. От гледна точка на финансовите средства тяхното инвестиране в подобна техника би било нерентабилно, ако не са налице добри технически параметри, които да оправдаят похарчената сума.