Съвети за намиране на правилния чифт златни обеци

Съвети за намиране на правилния чифт златни обеци

Златните обеци могат да се носят всеки ден или на специална вечер. Независимо дали предпочитате обеци със скъпоценни камъни или без, златните обеци могат да направят визията ви по-уникална. Има много различни стилове и видове златни обеци, от които да избирате. Ето няколко съвета за намиране на правилния чифт златни обеци. След като сте намерили идеалния чифт, можете да ги носите с увереност!

Избор на вид злато за златни обеци

Златните обеци могат да бъдат направени от различни видове злато. Най-популярни са бялото, жълтото и розовото злато. Нюансът, който избирате, зависи от тена на кожата и предпочитанията ви. Трябва да изберете цвета, който допълва естествения ви тон на кожата. Жените с по-тъмна кожа трябва да изберат жълто злато, докато жените с по-светла кожа трябва да изберат бял метал.

Цената също ще зависи от количеството използвано злато. Например, чифт златни обеци с 18 карата ще ви струват повече от чифт обеци, направени от 14 карата злато. Разликата в цената обикновено е повече от четиристотин долара.

Жълтото злато е най-често срещаният вид злато, но има и други видове злато, включително бяло, розово и зелено злато. Изборът на правилния вид злато за вашите обеци трябва да зависи от цвета на кожата ви, тъй като различните видове злато имат различни нюанси. Жълтото злато е идеално за хора със студени тонове на кожата, докато розовото и зеленото злато са чудесни за хора с по-топъл тен на кожата.

Избор на скъпоценен камък за златни обеци

Когато избирате скъпоценен камък за златни обеци, трябва да имате предвид много различни фактори. От една страна, качеството на самия скъпоценен камък е много важно. Чистотата на скъпоценния камък е важна, тъй като това допринася за привлекателността.  Друго съображение е тонът или нюансът на цвета на камъка. Системата за градиране на цветовете GIA използва скала от много светло до много тъмно.

Скъпоценните камъни се предлагат в много различни видове и не всички са еднакво издръжливи. Най-издръжливите камъни са диамантите, рубините и сапфирите. Въпреки това, някои камъни може да не са много издръжливи и лесно да се отчупят или надраскат. Това означава, че трябва да изберете най-издръжливия скъпоценен камък, който ще изглежда добре с новите ви златни обеци.

Ако искате да получите вашите златни обеци в уникален цвят, помислете за рядък скъпоценен камък. Червеният изумруд, наричан още ален изумруд, е уникална разновидност, която не се предлага често в магазините за бижута. Той е тясно свързан с изумруда и аквамарина, но има по-тесен диапазон от цветове от последния.

Избор на стил на златни обеци

Когато избирате златни обеци, трябва да изберете такива, които подхождат на вашата прическа и структура на лицето. За да намерите най-добрия чифт, опитайте няколко различни стила и модела, за да намерите правилната визия за вас. Преди да направите окончателния си избор, отделете малко време, за да анализирате всеки чифт и да поискате мнения от приятели и близки.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е формата на лицето ви. Ако лицето ви е с овална форма, например, можете да носите почти всякакъв вид обеци, без да изглеждате странно. От друга страна, ако лицето ви е квадратно или правоъгълно, може да помислите за чифт с по-дълъг висящ дизайн. Това ще ви помогне да привлечете вниманието към удълженото ви лице.

Ако работите в консервативна среда, може да искате да се придържате към класическите стилове на златни обеци. Обикновено това означава без обръч или висящи обеци. Ако работите в по-креативна сфера, помислете за носенето на висящи обеци или заоблени детайли.

Добавете индивидуалност към вашия външен вид със златни обеци

Златните обеци са чудесен начин да добавите индивидуалност към всяка визия. Те могат да се носят с всякакви дрехи и се предлагат в различни форми, размери и дизайн. Те са и отличен начин за покупка на инвестиционно злато. Хората купуват злато по много различни начини, включително като дългосрочна инвестиция. Те го купуват заради неговата красота и гъвкавост, както и способността му да им помага в трудни моменти.

Въпреки че някои жени предпочитат по-основен стил, няма причина да не добавите малко топлина към външния си вид, като носите чифт златни обеци. Често тези стилни аксесоари се използват като символ на статус и представляват силата на жената.

Обеците са един от най-старите видове бижута. Те също са отличен начин да покажете стила си. Можете да избирате от множество различни форми, стилове и размери, но е важно да намерите такъв, който допълва тена на кожата, формата на лицето и тоалета ви.