планина

Изпратете лятото с блажен уикенд в планината – отправете се към Велинград

Посрещаме идващата есен и вероятно с лека носталгия изпращаме вече отминаващото лято. Какъв по-добър начин да се впуснем в новия сезон от прекарването на няколко блажени дни в планината? В днешната статия ви предоставяме една идея – дарете си релаксиращ СПА уикенд в уюта на балкана. Считаме, че Велинград е точното местенце за целта.

Уикенд в планината – какви са ползите?

Повечето места за настаняване в планината отдавна са разширили своите потребителски пакети и предлагат множество възможности за своите гости. Велинград съчетава прекрасна природа, много места, струващи си да бъдат посетени, и някои от най-добрите СПА услуги в страната. В съзнанието на всички ни планинският релакс върви ръка за ръка с масажите, сауните, басейните, ароматерапиите – на почивка във Велинград бихте могли да се възползвате от всичко това.

Планинската почивка крие наистина много преимущества – вероятно всеки, който желае наистина да релаксира и да презареди тялото и душата си, се отправя към планината. Там, насред свежия и чист въздух, сякаш всеки от нас наистина съумява да се отпусне и да пренареди мислите си. В балкана всякаш всичко преминава на забавен ход на движение – може би най-необходимото за всеки, стремящ се да релаксира и да се отдалечи от ежедневния стрес.

Във Велинград бихте могли съвсем успешно да съчетаете почивката с активностите. Знаем, че релаксацията не се ограничава само до пълната физическа и ментална почивка – твърде често редуването на приятен масаж с разходка насред гората например действа като идеалната формула за постигане на така жадувания душевен мир.

Възползвайте се от интересните места за посещение, които предоставя Велинград

Градът в планината е място, съсредоточаващо в себе си редица местности и възможности за активности. Не пропускайте да се отправите на разходка сред гората или да посетите някои от най-извесните местности из околията.

За почитателите на спортовете, градът предлага редица възможности за езда, каране на велосипеди или АТВ, а по време на зимния сезон е повече от задължително да се възползвате от възможността да изпробвате някои от най-любимите и интересни зимни спортове – ски и сноуборд. Очарованието на планината се разкрива изцяло именно през зимата – тогава всяка почивка във Велинград се превръща сякаш в зимна приказка и приканва всеки да се впусне в множество приключения. Вероятно най-успешният начин за тотално отпускане се крие в съчетанието между физическия и менталния релакс. Балканът определено е мястото, което в пълнота предоставя и двете възможности.

Не пропускайте да изпратите лятото подобаващо – дарете си почивка и релакс в уюта на планината.