море

Вече с нетърпение чакаме следващото лято, за да се върнем на морето

Едва ли ще открием човек, който да не се наслаждава на морската почивка – тя действа енергизиращо, спомага за релаксацията, а и ни дарява с множество положителни преживявания. Макар и лятото вече да отмина, ние все още се връщаме в спомените и съзнанието си към безбрежната морска шир. И очакваме с нетърпение следващата година, когато отново ще имаме възможността да се разходим по плажа.

Почивка на море – защо я предпочитаме?

Морето безспорно е място, което ни дарява с множество положителни емоции. Там извънредно лесно бихме могли да съчетаем и качествената почивка, и забавленията.

Морският въздух действа изключително ползотворно на дишането и цялостното физическо здраве. Ето защо и много лекари препоръчват хора, страдащи от разнообразни болежки и заболявания, да прекарват част от времето си около морето. Соленият въздух сякаш спомага дишането, балансира енергията. Съществува и друга положителна страна – разходките по плажа не рядко ни даряват с онова така необходимо време за себе си, което бихме могли да използване за вглеждане, самоанализа и постигане на душевен баланс.

От друга страна, морските курорти предоставят и възможност за изживяване на много положителни емоции. Заведенията, аквапарковете и честите организирани събития сякаш предполагат завишаване на настроението и впускането в разнообразни дейности. Събирането с приятели, впускането във вкусни вечери и консумацията на ароматни и разноцветни коктейли върви сякаш ръка за ръка с представите, които изникват в съзнанието ни, чувайки за морето.

Българските морски курорти – все по-любимо място за туристите

Няма как да говорим за морето и да не споменем множеството достойнства на българските плажове – световнопризнати като едни от най-приятните за плажуване. Ситният златист пясък по нашето крайбрежие привлича ежегодно хиляди туристи от цял свят. Множеството удобни и реновирани места за отсядане, както и безбройните заведения и места за отдих допълнително издигат българските морски курорти до едни от най-предпочитаните места за отдих на много хора. През последните години с особен интерес се славят курортите Лозенец, Созопол, Несебър, Свети Влас, както и множеството места, обособени за къмпинг. Споменавайки къмпинга, няма как да не споменем очарованието, което обуславя летуването с каравана.

Безспорно морето си остава един от любимите начини на хиляди хора да прекарат лятната си почивка. Ако и вие сте сред тях, то вероятно нямате търпение да дочакате следващия горещ сезон, в който да се отправите към любимите си плажни дестинации.