Какви разновидности на мокетите има

Какви разновидности на мокетите има

Във всеки един магазин за килими се предлагат мокети с различен дизайн и размери. Сред вариантите са и пътеките на метър, които отново са налични във всевъзможни стилове и цветови конфигурации – черни, бели, лилави, в няколко нюанса, с щампа и др. Мокетените подови настилки са подходящи за спалня, за хол, за кухня, за детска стая, за коридор и за всяко едно други помещение във вашия дом. Купувачите имат достъп до луксозни и по-евтини видове, споделят от онлайн магазин Домко –  някои се предлагат на ниски цени, а други на двойно по-високи.

На какво да обърнем внимание при покупка на мокет 

Преди да пристъпим към тази важна крачка, покупката на нов мокет за жилището, трябва да се запознаем от първо лице и с наличните варианти. Освен това, необходимо е да зададем и някои критерии, които да ни водят по време на селекцията. Така шансът да открием идеалния за нас килим се увеличава драстично, споделят от магазин Домко.

Няколко са нещата, които имат значение при избора на мокет. Преди да го купим от магазина или поръчаме от интернет сайт, трябва да се замислим за неща като клас на устойчивост, УВ защита, клас на трудногоримост, възможност за поставяне върху стълбища, ниво на антистатичност и други технически показатели със съществено значение.

В естетически аспект също има върху какво да размишляваме, като фокусът в случая е десенът на мокета, неговите размери, материалите за изработка и цветовото оформление, което не рядко включва и интересни щампи за модерен прочит на килима. Когато дойде време да купите мокетена настилка от магазина, обърнете внимание на всички тези детайли и вземете правилното решение.

магазини за мокети

В какви разновидности ще открием този вид подова настилка 

Мокетът е продукт, който не случайно се търси толкова много от страна на потребителите. Неговите положителни качества са безкрайно много, което доказва високата му популярност, увеличаваща се все повече с всяка изминала година. Ето в какви разновидности ще го откриете по магазините:

  • от гледна точка на състава –  мокетените килими се изработват от материи като полиестер, полипропилен, полиолефин и други материали с висока практичност и доказана износоустойчивост;
  • според дебелината –  на вниманието на купувачите се предлагат мокети с височина на влакната от 4 до 20 мм, като колкото по-дебел е килимът, за толкова по-лускозен се определя той;
  • дизайн –  цялата палитра от цветове и щампи е на наше разположение, когато става дума за избор на мокет, разказват от магазин Домко. Някои решения са семпли и класически, а други имат арт звучене и не са като повечето. На кой от всички варианти ще заложим зависи от интериора у дома, предпочитанията ни, а и не на последно място – от това какво е модерно в момента;
  • приложение –  има голямо значение за къде ще купуваме мокетен килим. Преди да го вземем от магазина и да се запътим към дома си, трябва да обмислим в детайли неговото бъдещо приложение –  за детската стая, за кухнята и трапезарията, за хола, за спалнята или за коридора; 
  • ценова стойност –  каквото и да си говорим, цената си остава водеща предпоставка за това дали да купим даден килим, или да се насочим към друг, по-евтин/по-скъп модел. За радост на клиентите, пазарът предлага решения от ниския и високия ценови диапазон, така че всеки безпроблемно да може да открие подходящото за себе си решение. 

След като се сдобием с нов мокетен килим от магазина, следва да разберем и как да се грижим за неговата чистота, споделят от Domko.com. За ежедневното почистване е достатъчно да използваме прахосмукачката, но ако е дошло време да изперем подовата настилка, то в този случай ще са ни нужни специални почистващи препарати с неагресивни съставки. Веднъж или два пъти годишно е напълно достатъчно да правим това, за да запази покритието своите визуални и технически качества.